Marathon Amersfoort verzekerd van vierjarige ondersteuning door Gemeente Amersfoort 

Atletiek Redactie

Begin oktober 2021 meldde de Gemeente Amersfoort dat een meerjarige subsidie, voor de periode 2022-2025, vrij kon komen voor het organiseren van de marathon in Amersfoort met als doel de marathon Amersfoort jaarlijks met zekerheid te laten plaatsvinden. Hiervoor konden organisatoren in november een subsidieaanvraag indienen. De aanvraag van stichting Marathon Amersfoort is positief beoordeeld en gehonoreerd.

In de aanvraag voldoet de stichting aan de eisen van de regeling, waarbij vooral de invulling van de marathon, aantrekkelijkheid parcours en variatie van de ondersteunende activiteiten hoog scoren.

Jaco Uittenbogaard, voorzitter van de stichting: ‘We zijn natuurlijk heel trots dat onze ervaring en kunde ook door de gemeente Amersfoort gezien wordt. We hebben met de gemeente sinds de eerste marathon in 2009 een goede professionele relatie opgebouwd die resulteerde in tien succesvolle edities. We zijn extra gemotiveerd om een bijzondere editie op 12 juni 2022 neer te zetten, waarbij we als vanouds een marathon met aansluitende evenementen, muziek langs het parcours en in aanloop naar de marathon trainingsrondjes, willen neerzetten.’

De inschrijving voor de 11e editie is inmiddels geopend.