Van Ginkel nog in onzekerheid over volgend seizoen

Voetbal Gijs Kila

De door Chelsea aan PSV uitgeleende Marco van Ginkel weet nog niet wat de toekomst hem gaat brengen. De Londenaren hebben de optie zijn aflopende contract met een jaar te verlengen, maar die hebben nog geen duidelijkheid aan de Amersfoorter verschaft. Zelf ziet hij weinig kansen voor hem weggelegd bij Chelsea en hoopt zodoende op een nieuwe verhuur of een definitieve transfer. Van Ginkel speelde dit seizoen pas zeven wedstrijden voor de Eindhovense club, voornamelijk vanwege de nasleep van een slopende knieblessure.

De laatste tijd klinken er vanuit PSV echter toch steeds meer positieve verhalen over de vorm van Van Ginkel en lijkt een langer verblijf dus niet uitgesloten. De laatste tijd klinken er vanuit PSV echter toch steeds meer positieve verhalen over de vorm van Van Ginkel en lijkt een langer verblijf dus niet uitgesloten. Trainer Roger Schmidt noemde hem onlangs al een hele mooie speler met een fantastische carrière en die woorden lijken langzaamaan vertaald te worden naar het veld. In de pikorde van Schmidt is Van Ginkel inmiddels de Duitser Adrian Fein en zorgenkindje Mohammed Ihattaren voorbij.

Van Ginkels contract is echter nog wel een probleem. Hoewel het dit seizoen afloopt heeft Chelsea de eenzijdige optie het contract met een jaar te verlengen. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Van Ginkel nog onderdeel uit zal maken van de eerste selectie in Londen, maar Chelsea zal hem ook niet gratis de deur uit willen zien lopen na al die jaren van investeringen in hem. ‘Dat zou ik ook zeker begrijpen’, zijn de woorden van de middenvelder die jarenlang stoeide met blessures in zijn Chelsea-tijd.

Een terugkeer naar Nederland ligt voor de hand voor de 28-jarige Van Ginkel. Hij wil zelf voornamelijk speelminuten maken en ziet het wel zitten om dit ook volgend seizoen bij PSV te gaan doen. ‘Ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV en in Nederland’, al hij voegde hij wel nog een belangrijke voorwaarde hier aan toe. ‘PSV zelf moet hier dan wel voor openstaan.’ Met het einde van het seizoen in zicht zal ook hier snel duidelijkheid over komen. Van Ginkel zal de komende weken in ieder geval hopen om zich te laten zien en met PSV de strijd om de tweede plek met AZ in hun voordeel te beslissen.