G-voetballers lopen weg met Marijke Swank

De vrijwilliger Voetbal Marina van Huissteden-Kaspers

Vrijwilligerswerk brengt voldoening, maar je moet wel oppassen dat het niet te veel wordt. En dat geldt zeker voor Marijke Swank (69). Ze traint al sinds een kleine 17 jaar de G-voetballers van DESTO en daarnaast staat ze al 15 jaar achter de bar.

Sinds kort is het wekelijkse ‘avondje bardienst draaien’ enigszins uit de hand gelopen. Desto runt het prachtige clubhuis op sportpark De Vryheit sinds ruim een jaar namelijk weer volledig met eigen leden. Geen sinecure in een tijd waar de inzet van vrijwilligers, met name op reguliere basis, zeker niet altijd een vanzelfsprekendheid is. ‘Mijn man Jan Boessenkool is namens het hoofdbestuur verantwoordelijk voor de kantine. Hij doet zelf ook veel bardienst, maar is ook heel goed in het delegeren van taken,’ vertelt Swank met een glimlach op haar gezicht. En zo ‘promoveerde’ Marijke Swank van de een op de andere dag tot beheerder. ‘Er was een probleem met de vergunning  die we echt moesten hebben, of ik na het weekeinde even examen kon doen. Nu we hebben de papieren in huis. We hebben een leuke ploeg maar …

 

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.