Marijn van den Berg blijft zich roeren in toekomstronde

Wielrennen Redactie

Marijn van den Berg blijft zich manifesteren in de Tour de l’Avenir. De renner uit De Meern eindigde dinsdag voor de tweede achtereenvolgende maal in de toptien. Boekte hij maandag na een etappe waarin verschillende waaiers waren ontstaan een knappe ritzege, een dag later klasseerde hij zich als achtste. Het uitvallen van de Spaanse topfavoriet Juan Ayuso doen de kansen op een Nederlandse eindzege stijgen in deze belangrijke koers voor beloften.

Ayuso had grote indruk gemaakt in de Giro U-23 en wordt gezien als een ronderenner voor de (nabije) toekomst. Hij heeft de Tour de l’Avenir moeten verlaten met een schouderblessure die hij opliep bij een val. De Tour de l’Avenir bestaat uit tien ritten, inclusief een proloog. De koers geldt als de Tour de France voor de sterren van morgen.

Van den Berg staat na vier etappes op de tweede plaats in het klassement met zeven seconden achterstand op zijn landgenoot Mick van Dijke. De renner uit De Meern rijdt normaal gesproken bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, maar is nu opgenomen in een Nederlandse ploeg. De ritzege was dinsdag voor de Brit Ethan Vernon.