Marijn van den Berg vijfde in klassement Olympia’s Tour

Wielrennen Redactie

Marijn van den Berg is er niet in geslaagd Olympia’s Tour naar zijn hand te zetten. De 20-jarige renner uit De Meern eindigde wel in drie van de vier etappes bij de eerste tien, maar de eindzege kwam nimmer in zicht. Van den Berg was vooraf een van de topfarieten. Het lange wegseizoen met ook nog eens een WK zal echter zijn tol hebben geëist.

Uiteindelijk eindigde de renner van Metc als vijfde in het eindklassement op 35 seconden van Vlaming Sander de Pestel (Lotto Soudal). De laatste rit van Tiel naar Tiel werd gewonnen door Jason van Dalen, een ploeggenoot van Van den Berg. Van den Berg kleurde de tweede dag van de Olympia’s Tour die gekenmerkt werd door waaiervorming. In de finale sprong hij weg een een kopgroep, maar werd enkele kilometers voor dde finish teruggepakt.

Door het late tijdstip in het seizoen lieten veel ploegen verstek gaan in de oudste etappekoers van Nederland, die een belangrijke opleidersrol vervult in de Nederlandse wielersport. Volgend jaar verhuist de ronde naar het vroege voorjaar.