Martial Arts festival 2019

Vecht- en verdedigingssporten Redactie

Afgelopen zaterdag vond de derde editie van het Martial Arts Festival Utrecht plaats. Martial Arts is een verzamelnaam voor een groot aantal gevechtskunsten die meer omvatten dan alleen het gevecht. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival in sporthal Nieuw Welgelegen in Utrecht konden de bezoekers kennis maken met diverse vormen van vechtsport, vechtkunst en zelfverdediging.

Bij Martial Arts draait het vaak om fysieke en mentale vaardigheden, terwijl in verschillende takken ook aandacht is voor dans en zang. De workshops van de deelnemende verenigingen, zoals Zwaard en Steen, In Nae Do Kwan en Kenpo Karate Utrecht, werden bezocht door jong en oud. Tsuru-do Kan uit Wijk bij Duurstede presenteerde zich als nieuwe vereniging in de vechtsport.

Het evenement kende drie onderdelen: een gezamenlijke opening en afsluiting, en daar tussen in een programma met workshops en demonstraties verzorgd door de verenigingen en een verenigingenmarkt. Op de vier velden gaf elke vereniging een of twee keer een workshop of demonstratie.