Martijn Budding bij BEAT met Jan-Willem van Schip herenigd

Wielrennen Redactie

Martijn Budding wordt volgend seizoen herenigd met Jan-Willem van Schip. De 25-jarige renner uit Veenendaal keert terug bij BEAT Cycling, waar Van Schip zijn contract heeft verlengd. Beiden reden in het verleden voor Roompot-Nederlandse Loterij. Budding was afgelopen seizoen fullprof bij Riwal Cycling, maar het Deens procontinentale team houdt op te bestaan. Het lukte Budding niet een gelijkwaardige werkgever te vinden.

Jan-Willem van Schip. Foto: Stephan de Goede

De terugkeer naar het continentale BEAT Cycling waar Budding in 2019 een heel succesvol seizoen beleefde houdt in dat hij een stap terug zet. Hij zal dan ook naast het koersen er iets bij moeten doen om het hoofd financieel boven water te kunnen houden. Dankzij goede prestaties in onder meer de Ronde van Rhodos die hij zelfs wist te winnen, Veenendaal-Veenendaal (tweede) en het NK op de weg (vierde) had Budding een profcontract bij Riwal binnen gesleept. De ploeg kwam afgelopen coronaseizoen echter zodanig in financiële problemen dat de stekker eruit getrokken is.

Bij BEAT Cycling zal Budding de focus voor honderd procent op de weg houden. In tegenstelling tot Van Schip bij wie alles om de baan zal draaien. De Schalkwijker hoopt op de Olympische Spelen in Tokio een medaille te veroveren.