Martijn Budding droeg voor het laatst oranje trui van Roompot

Wielrennen Redactie

Wielrenner Martijn Budding heeft voor het laatst het oranje shirt van Roompot-Nederlandse Loterij aan gehad. De 23-jarige Veenendaler moet op zoek naar een nieuwe ploeg omdat zijn contract niet wordt verlengd. Budding maakte twee jaar geleden de overstap van de Rabo-opleidingsploeg naar het profteam van Roompot.

‘Seizoen 2018 zit er op. Het was een jaar met ups and downs, maar daardoor veel geleerd. Ik wil Team Roompot bedanken voor de kansen die ze mij de afgelopen twee jaar gegeven hebben. Ik kijk er erg naar uit om volgend jaar met een nieuw team aan de slag te gaan en er uit te halen wat er echt in zit. #l’lbeback,’ schrijft hij op Twitter.

 

Budding is in zekere zin het slachtoffer van de fusie tussen de wielerploegen van Roompot en het Belgische Veranda Willems. Daardoor is er minder plaats voor Nederlandse renners en kan ook het etiket ‘100 procent Nederlandse wielerploeg’ in de prullenbak. De nieuwe fusieploeg kwam nog voordat zij een feit was in het nieuws omdat de Belg Wout van Aert weigerde het kopmanschap te aanvaarden en zijn huidige contract verscheurde.

Jan-Willem van Schip gaat wel mee naar de nieuwe equipe, die de naam Roompot-Charles zal dragen. De Schalkwijker had nog een doorlopend contract.

Budding was als jongere een uitstekende veldrijder. Hij werd als junior tweede op het WK cyclocross in 2013 en werd drie jaar later tweede op het NK voor beloften. De Veenendaler besloot alles op een carrière op de weg te zetten, maar niet uit te sluiten is dat hij toch weer het veld induikt.