Martijn Budding hapt stof in Ronde van de Achterhoek

Wielrennen Redactie

Martijn Budding kan als voormalig veldrijder goed uit de voeten op gravelstroken. Dat bewees de 26-jarige Veenendaler in de vijfde editie van de Ronde van de Achterhoek, waar het peloton over twintig onverharde stukken werd gestuurd. Uiteindelijk bleef de groep bijeen, waarna Coen Vermeltfoort zich de sterkste toonde in de sprint. Budding, die rijdt voor het Deense Riwal Cycling, eindigde als tweede, voor de Brit Jim Brown.

De gravelstroken zorgden voor veel  valpartijen en stofwolken, waardoor de koers een tijdje geneutraliseerd werd. De ruim 200 kilometer maakten de eendagswedstrijd nog zwaarder. Vermeltfoort was al eens tweede geworden en hij wist dus wanneer hij moest aangaan om als eerste de finish in Aalten te bereiken.

Lennard Hofstede

Voor Lennard Hofstede is de onzekerheid over volgend jaar voorbij.
De Veenendaalse wielerprof blijft nog tenminste twee jaar langer bij Jumbo-Visma. Eerder al legde de Nederlandse topploeg Barnevelder Wilco Kelderman (nu nog BORA-hansgrohe) en oud-Veenendaler Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers) voor drie seizoenen vast. Beiden zijn op dit moment actief in de Vuelta.

Andere nieuwkomers zijn onder meer de ervaren Sloveen Jan Tratnik, de Hongaarse kampioen Atilla Valter en het jonge Britse talent Tom Gloag, die onlangs een etappe op zijn naam schreef in de Tour de l’Avenir.