Martijn Tusveld houdt tiende plaats in Oostenrijk tot de laatste meter vast

Kort nieuws Wielrennen

Martijn Tusveld heeft zijn tiende plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Oostenrijk over de eindstreep weten te slepen. De profrenner uit Utrecht finishte zaterdag in de slotetappe als 23ste in dezelfde tijd als de winnaar. Een dag eerder overleefde hij de koninginnerit, mede dankzij zijn ervaren ploeggenoot van Roompot Pieter Weening die uiteindelijk de bergtrui veroverde.

Stefan Denifl werd na zeven dagen winnaar van de Ronde van Oostenrijk, al had hij het vrijdag in de voorlaatste rit zwaar. In de 212 kilometer tussen startplaats Kitzbühl via 3258 hoogtemeters naar de finish in St. Johann Alpendorf was het soms hondenweer met fikse hagelbuien en een extreem stevige tegenwind, afgewisseld door zonneschijn.

Weening behoorde met landgenoot Tom Jelte Slagter van Cannondale tot de vroege vluchters. Terwijl Slagter terugviel liet Weening zich tot Glocknerkönig kronen door als eerste boven te komen op de zwaarste klim van de dag. De Fries, winnaar van een etappe in de Tour en zelfs twee in de Giro, eindigde die dag als derde.

Tusveld, dit jaar een van de vele nieuwkomers bij Roompot – Nederlandse Loterij, finishte net als donderdag als negende in de groep achtervolgens met daarin ook geletruidrager Denifl. De Oostenrijker kon zijn geluk niet op toen hij zaterdag zijn leiderstrui ook in de laatste beklimmingen behield.