Martijn Tusveld opent seizoen met Omloop Het Nieuwsblad

Wielrennen Redactie

Martijn Tusveld zal zaterdag zijn opwachting maken in de Omloop Het Nieuwsblad, de officieuze opening van het West-Europese wielerseizoen. De Utrechter rijdt de Belgische semiklassieker in dienst van Michael Matthews. Ook Veenendaler Dylan van Baarle rijdt in Vlaanderen, maar van hem wordt als kopman van Sky een topklassering verwacht.

Het peloton vertrekt zaterdag bij wielerbaan ’t Kuipke in Gent. Net als vorig jaar vormen de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg twee belangrijke obstakels voordat de finish in Ninove wordt bereikt. Samen met Kuurne-Brussel-Kuurne, die een dag later op het programma staat, vormt de Omloop Het Nieuwsblad voor menig profrenner het openingsweekeind van het wegseizoen.

Van Baarle, tegenwoordig woonachtig in Monaco, komt in beide koersen in actie. Voor hem zijn de voorjaarsklassiekers de belangrijkste wedstrijden van het seizoen met als ultieme doel de Ronde van Vlaanderen. Sprinter Dylan Groenewegen uit Abcoude (Jumbo-Visma) hoopt zondag in Kuurne zijn overwinning van vorig jaar te herhalen.