Matig FC Utrecht overleeft slijtageslag niet

Voetbal Hans van Echtelt

Er stonden al 96 minuten op het voetbal-scorebord toen het toch nog gebeurde. Louis Sinistera schoof alsnog de 2-1 binnen waarna arbiter Bas Nijhuis een minuut later het eindsignaal gaf. Schlemielig voor FC Utrecht dat tegen Feyenoord een slijtageslag leek te overleven in een periode dat de ploeg met tien man speelde. Tommy St Jago lag toen al op de brancard met een naar het zich laat aanzien zware knieblessure. Waardoor de verdediger mogelijk weer lang uit de roulatie is.

Volgens de maker van de enige FC-goal, Sander van der Streek, had zijn ploeg ‘knetterhard’ gewerkt om dat gelijkspel af te dwingen. ‘En dan is het bijzonder zuur dat in de voorlaatste minuut al het harde werken voor niets geweest blijkt te zijn,’ is zijn analyse. Op het moment dat Sander en meerdere FC-spelers op het tandvlees liepen, sloeg het onheil dus toch nog toe, nadat al eerder Mike van der Hoorn in eigen doel had gekopt.

Toch toonde interim-trainer Rick Kruys zich na afloop niet ontevreden, ondanks het matige veldspel van zijn ploeg. ‘We hadden beter moeten profiteren van de ruimte die achter de laatste linie van Feyenoord lag maar waren dan onzorgvuldig en maakten verkeerde keuzes. Maar ik heb in ieder geval een ploeg gezien die voor iedere meter wilde knokken en het Feyenoord tot het bittere einde moeilijk heeft gemaakt.’

De komende opponent heet NEC, komende vrijdag om 20.00 uur in Galgenwaard waarbij FC Utrecht de nacompetitie vrijwel zeker kan veiligstellen.


De laatste nieuwsberichten: