Medailleregen voor RTC Midden Shorttrack bij Europese topwedstrijd

Shorttrack Redactie

Het RTC Midden Shorttrack uit Utrecht heeft het afgelopen weekend successen behaald tijdens de Europese StarClass Competitie in het Zwitserse Davos met dertien medailles op de individuele afstanden en vijf in het overall klassement.

Vijftien schaatsers van het Regionaal Talentcentrum (RTC) Midden deden mee aan de eerste wedstrijd van de StarClass Competitie voor A/B Junioren en Senioren van het seizoen. Coach Wilma Boomstra is erg tevreden over de prestaties van haar rijders. ‘Geweldig om te merken dat wat we oefenen en bespreken tijdens de trainingen terug te zien is tijdens de wedstrijden. We worden steeds beter in ‘het spelletje spelen’. Zoals het rijden van tracks en het opzetten van inhaalacties. Daarnaast worden topsnelheden steeds gemakkelijker behaald én vastgehouden. Deze snelheid ligt nu al veel hoger dan op het hoogtepunt van vorig seizoen.’

 

Star Class Competitie

In Europa bestaan twee internationale competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (Star Class Competitie) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). Per competitie worden drie wedstrijden gereden. De top 8 rijders per categorie (maximaal drie rijders per land) worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale van voorjaar 2018.

Het was de eerste keer dat de Internationaler Schlittschuhclub Davos uit Zwitserland een StarClass-wedstrijd organiseerde. In totaal deden 150 deelnemers mee van 48 clubs uit 10 landen. De tweede Star Class wedstrijd vindt plaats in Oberstdorf (Duitsland) van 1 tot 3 december 2017.

 

Overall classificaties RTC Midden

 

Junioren B Ladies

  1. Xandra Velzeboer (STB)

 

Junioren B Men

  1. Jens van ‘t Wout (ASCJE)
  2. Hugo Bosma (STB)

 

Junioren A Men

  1. Friso Emons (STB)

 

Ladies Junioren A+Senior

  1. Emma van Zuijlen (IHCL)

 

Alle uitslagen zijn te vinden op www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2210