Medailleregen in Wijk bij Duurstede

Varia Redactie Utrechtse Sportkrant

Carlien Harms was niet alleen een succesvol atlete, maar ook liefhebber van andere sporten. Harms, die in deze krant tevens de voedingsrubriek verzorgt, heeft afgelopen weekend met succes deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Canicross/Bikejoring/Dogscooter in Tsjechië. Ze behaalde brons.

Nederland heeft vijf medailles gewonnen: 3x brons, 1x zilver en 1x goud. Onze regio presenteerde zich buitengewoon goed: drie medailles komen mee naar Wijk bij Duurstede, waaronder de gouden plak. Harms’ dochter Hester Aris (14 jaar) met haar hond Oslo wonnen voor Nederland goud op het onderdeel canicross. Bijzonder om te melden is dat zij de jongste was in haar categorie. Deelnemende teams kwamen uit Polen, Rusland, Frankrijk, Tsjechië, Engeland, België, Duitsland en Nederland.

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen nodig.