Mees Clausing geselecteerd voor Alpe Cimbra Cup

Skiën Redactie

Alpine skiër Mees Clausing (13) heeft zich al vroeg in het seizoen weten te kwalificeren voor de Internationale A-wedstrijd ‘Alpe Cimbra FIS Children Cup’ in Italië op 9 en 10 maart. Deze wedstrijd (voorheen genaamd Topolino) wordt beschouwd als het officieuze WK Jeugd alpineskiën.

Clausing zal met nog acht Nederlandse ski-talenten begin maart afreizen naar het Italiaanse Folgaria om Nederland te gaan vertegenwoordigen. Hij voldeed aan het gestelde puntenlimiet en won daarnaast de Sylvester Cup in Hinterreit in zijn leeftijdscategorie met 4,39 sec. op de nummer twee.

De 2de brugklasleerling aan het Oosterlicht College te Vianen skiet wekelijks in Nieuwegein, Zoetermeer en Landgraaf en volgt het Talententeams trainingsprogramma van de NSkiV (skibond). Met een NOC*NSF Belofte status gaat hij 16 weken per jaar naar de (Oostenrijkse) Alpen voor trainingen en om deel te nemen aan nationale en internationale (kinder)wedstrijden. Sinds 2012 skiet hij bij Talententeam Ski Racing Discovery en behaalde onder meer deze sportieve resultaten:

2017: 1ste plaats NJK alpineskiën scholieren U14 heren reuzenslalom (Sankt Johann-Alpendorf, Oostenrijk)

2016: 1ste plaats NJK alpineskiën aspiranten U12 heren slalom (Sankt Johann-Alpendorf, Oostenrijk)

2015: 1ste plaats NJK alpineskiën aspiranten U12 heren reuzenslalom (Maria Alm, Oostenrijk)

2015: 2de plaats indoor NJK alpineskiën aspiranten U12 heren (SnowWorld Landgraaf)

2015: 3de plaats internationale kinderwedstrijd KidsThrophy U11 combi (Zauchensee, Oostenrijk)

2013: 2de plaats indoor NJK alpineskiën aspiranten U12 heren(SnowWorld Landgraaf)

 

Voetsporen

Clausing hoopt in Italië in de voetsporen te treden van topsporters die het toernooi als kind ook op hun naam zetten, zoals Benjamin Raich (1991), Lindsey Vonn (1999, toen nog ‘L. Kildow’), Anna Veith (2004, toen nog Anna Fenninger), Lara Gut (2006),  Hendrick Kristoffersen (2009) en Mikaela Schiffrin  won in 2010 de slalom en de reuzenslalom. Voordat hij echter bij de Alpe Cimbra Cup aan de start mag verschijnen staan eerst nog trainingen in Slowakije (Interkritérium Vrátna) en Tsjechie (Skiinterkriterium, Ricky) op het programma. Begin februari reist hij dan voor wedstrijden af naar Slovenië, (Pokal Loka, Škofja Loka) en ook staat het Nederlands jeugdkampioenschap alpineskiën in Sankt Johann, Alpendorf op het programma (25 februari t/m 2 maart).