Mees Clausing Nederlands jeugdkampioen reuzenslalom

Skiën Redactie

Meer dan honderdvijfentwintig skitalenten zijn vandaag de strijd met elkaar aangegaan op de Reuzenslalom tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap Alpine in Maria Alm. De deelnemers in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar vochten onder een bewolkte lucht met een klein zonnetje in verschillende leeftijdsgroepen om de titels. Bij de mannen was Mees Clausing van Ski Racing Development de snelste.

De leerling van het Oosterlicht College te Nieuwegein was erg blij en liet via de skibond weten: ‘Het ging goed. Het eindresultaat was m’n doel, dus dat is gelukt. Ik had in het begon nog zoiets van het zijn niet echt top weersomstandigheden, maar ze hebben de piste echt goed hard weten te maken. Vorig jaar nog was ik vijfde, dus dit is wel super’. Zijn prestaties die leiden tot de eerste plaats in het combinatieklassement waren als volgt: Kidscup profiloop 1ste plaats, Reuzenslalom 1ste plaats + allover, Slalom 1ste plaats + allover.

 

Utrecht

Er waren meerdere sporters uit de provincie Utrecht afgereisd naar Maria Alm. Dit zijn hun prestaties:

Jayden Zingel uit Nieuwegein (Scholieren 1 heren U14): Reuzenslalom 2de plaats, Slalom 1ste plaats

Casper Bartels uit Vleuten (Scholieren 1 heren U14): Reuzenslalom 1ste plaats

Xante Bartels uit Vleuten (Aspiranten 2 dames): Reuzenslalom 1ste plaats, Slalom 1ste plaats

Anouk van Maren uit Houten (Aspiranten 2 Dames): Kidscup profiloop 1ste plaats, Reuzenslalom 2de plaats, Slalom 2de plaats

Mirte Troost uit Utrecht (Scholieren 1 dames U14): Kidscup profiloop 3de plaats, Reuzenslalom 3de plaats