Meesterklasser BCO valt terug

Bridge Redactie

Bridgeclub BCO heeft de vierde plaats in de meesterklasse niet kunnen vasthouden. Het Utrechtse team zakte naar plaats zes na vier zware nederlagen. Zowel zaterdag als zondag herstelde BCO zich en besloot de dag met een overwinning, maar dat was geenszins voldoende om het gemiddelde van 10 wedstrijdpunten te halen.

De reguliere competitie omvat nog één weekeinde. De beste vier teams gaan door naar de halve finales, de overige zes belanden in de degradatiepoule. Dat er ook op het allerhoogste niveau behoorlijke krachtsverschillen zijn blijkt duidelijk uit het klassement. De eerste vier plaatsen worden ingenomen door ’t Onstein 1 en 2 en Het Witte Huis 1 en 2, teams die grotendeels bestaan uit bridgeprofessionals. BCO is nog een van de weinige clubteams met spelers die vooral voor hun plezier bridgen. Na 12 wedstrijden heeft het Utrechtse team een gemiddelde van 8,96.

In de eerste divisie kunnen de twee teams van het Utrechtse Star geen prominente rol spelen. Star-1 staat zevende in een veld van 23 teams, Star-2 elfde. De eerste twee promoveren naar de meesterklasse. De Vriendenkring uit Amersfoort bezet de gevaarlijke 17de plek, de onderste zes degraderen.