Meestertoernooi Paul Keres met regionale schaakvedetten

Schaken Redactie

De Utrechtse schaakvereniging Paul Keres, sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het open kampioenschap van Utrecht (OKU), komt dit voorjaar met een bijzonder toernooi op de proppen: de Utrechtse Meesters. In een tienkamp met schakers uit Utrecht en omstreken valt een meesternorm (IM) te verdienen dan wel een vrouwen grootmeesternorm (WGM).

Paul Keres bruist als nooit tevoren, niet verwonderlijk gezien de sportieve renaissance die over een aantal weken vrijwel zeker bekroond zal worden met promotie naar de meesterklasse. Onlangs kon Utrechter Hugo ten Hertog, van vaste waarde in het eerste team, bejubeld worden als de allereerste schaakgrootmeester afkomstig uit de Domstad. Hij doet niet mee aan het invitatietoernooi, wel andere lokale en regionale vedetten als de IM’ers Xanders Wemmers, Demre Kerigan en Lars Ootes en de FIDE-meesters Peter Lombaers en Joris Kokje. Er zijn ook wat sterke vrouwen uitgenodigd. Volgens de organisatie is er sprake van ‘een mooie mix van wijze ervaring en jeugdige gedrevenheid’.

Donderdag 13 februari is de eerste ronde in de Noteboom, het thuishonk van Paul Keres aan de Notebomenlaan 400 in Utrecht. Daar zijn ook met een tussenperiode van twee weken de volgende vier rondes. De laatste vier rondes zijn zondag 26 en maandag 27 april (het Koningsweekend) in denksportcentrum Dijckzigt aan de Boorstraat 107. Voor de winnaar ligt er een cheque van 200 euro te wachten plus een beker.