Apollo-secretaris Adri Verhoef: ‘We zijn als biljartvereniging en als locatie erg blij met deze landelijke erkenning.’

Mega-biljarttoernooi start in Maarssenbroek

Snooker/Biljart/Pool Ted Vermeulen

Terwijl de interne competities bij biljartverenigingen groeien als kool en ook de door particulieren georganiseerde dagcompetities voor senioren crescendo gaan, neemt het aantal deelnemers aan door de KNBB georganiseerde competities zienderogen af. Vreemd eigenlijk, want Nederland speelt wereldwijd een grote rol in het wedstrijdbiljart.

Sterker, Nederland heeft mondiaal altijd een grote rol gespeeld. Mannen als Herman Popeijus, Cees van Oosterhout en Hans

International Cup

Vultink beheersten de biljarttoernooien in het verleden. Tegenwoordig is Sander Joonen wereldkampioen bij het kunststoten en Dick Jaspers behoort tot de wereldtop in het driebanden, volgens kenners de meest spectaculaire en meest moeilijke discipline.

Toch toont de publieke omroep NOS nauwelijks belangstelling en ook de schrijvende pers laat berichtgeving over de biljartsport achterwege. Niet spectaculair genoeg, aldus de media. De biljartwereld herkent en erkent het probleem.

Om die reden is de Dutch International Three Cushion Organisation, de organisatie die de promotie en uitstraling van het driebanden voor haar rekening neemt, tot een sensationeel initiatief gekomen.

Frans van Schaik, bestuurslid van DITCO en houder van een eigen mobiele biljartschool gooide samen met Danny Molier (werknemer bij de sponsor) en Jerry Hermans (uitkomend voor Oosterhout in de Eredivisie driebanden) de knuppel in het hoenderhok en organiseerde een toernooi, dat zijn weerga niet kent: maximaal aantal deelnemers 256, via vrije inschrijving. Er wordt gespeeld in setjes van zeven caramboles, knock-out na een best-of-five. Voor de biljarters valt er liefst 7000 euro aan prijzengeld te verdelen.

Iedereen kan inschrijven tot het maximale aantal van …

 


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

–          U kiest voor een abonnement op de papieren krant
–          U kiest voor de digitale krant
–          U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.