Melissa Peperkamp euforisch na zesde plaats in finale

Snowboarden Redactie

Snowboardster Melissa Peperkamp is verrassend zesde geworden op het onderdeel big air. Daarmee verbaasde de in IJsselstein opgegroeide debutante op de Olympische Winterspelen vooral zichzelf. Ze reageerde dan ook euforisch. ‘Het was al een bonus om in de finale te staan.’ Peperkamp kwam tot een score van 141,75 punten, beduidend hoger dan in de halve finale (128,25) waarin ze elfde werd. Het goud ging naar de Oostenrijkse Anna Gasser (185,50).

Peperkamp kwam tot drie goede sprongen. Het slechtste resultaat mocht geschrapt worden, met de beste twee verzamelde ze 72,00 en 69,75 punten, wat haar totaal dus op 141,75 bracht.
Het verschil met de olympisch kampioen is nog behoorlijk groot, maar daar wil ze de komende vier jaar aan gaan werken. Ze wil haar tricks gaan uitbreiden, de moeilijkheidsgraad verhogen bijvoorbeeld door meer te gaan spinnen en ook met haar snowboard over de kop te gaan.

Ook haar snowboardmaatje Niek van der Velden eindigde als zesde in de finale. Het zijn zijn tweede Winterspelen en ook hij toonde zich dolblij met het resultaat.