Melissa Peperkamp mist net finaleplaats snowboarden

Snowboarden Redactie

Snowboardster Melissa Peperkamp is er net niet in geslaagd de finale te bereiken van het onderdeel slopestyle. De eerste sporter van TeamNL die op de Winterspelen in actie kwam bleef bij haar olympisch debuut steken op de dertiende plaats over twee runs . De eerste twaalf kwalificeerden voor de eindstrijd. De pas 17-jarige Peperkamp, opgegroeid in IJsselstein, was niettemin blij dat ze überhaupt al de Olympische Spelen van 2022 gehaald had.

Op de piste in Zhangjiakou op zo’n 200 kilometer van Peking volbracht Peperkamp haar eerste run knap als zesde. Ze werd daarvoor beloond met een score van 61.26 punten. In de tweede run ging het iets minder (60.18), waardoor ze nagelbijtend moest afwachten wie haar nog zouden passeren. Van de twee runs telde namelijk de hoogste score mee voor een plaats in de eindstrijd. Uiteindelijk redde ze het net niet, in de voorlaatste run werd ze overboord geduwd door een Zwitserse.

Peperkamp groeide op in IJsselstein en leerde de eerste kneepjes van het snowboarden op de skipiste van Nieuwegein. Een paar jaar geleden verhuisde de familie naar Zelhem in de Achterhoek. Haar Winterspelen zijn overigens nog niet voorbij. Ze komt nog uit op het onderdeel big air, al is slopestyle wel haar beste discipline. Daarop was ze al eens vierde geworden in een wereldbeker. Stiekem had ze dan ook gehoopt op een finaleplaats. ‘Toch was een eer om hier als eerste Nederlander in actie te mogen komen.’