Van der Haar heeft het mentaal zwaar door de fysieke malheur

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar heeft een zwaar weekend achter de rug. De 26-jarige Woudenberger reed zaterdag naar de vijfde plaats in Lille in een cross die meetelde voor het DVV-klassement. Een dag later lukte het niet in de toptien te eindigen in Hoogstraten, waar gereden werd voor het Superprestige-klassement. Van der Haar die geplaagd wordt door fysieke malheur werd elfde.

Beide wedstrijden werden gewonnen door Mathieu van der Poel. De teller van de Nederlander staat dit seizoen al op 28 overwinningen. De dubbelslag kon echter niet de bittere smaak van het mislukte WK van een week geleden in Valkenburg wegspoelen. Voor vele supporters moest een ploeterende Van der Poel in de belangrijkste wedstrijd van het jaar genoegen nemen met brons.

De Krawatencross in Lille was zaterdag de laatste manche voor het DVV-klassement, dat een prooi werd voor Van der Poel.  Met een vijfde plaats op de snelle, zanderige ondergrond kon Van der Haar tevreden zijn. Dat was hij niet in Hoogstraten. Van der Haar kwam kracht tekort op het winderige parkoers. Mentaal valt het niet mee voor de renner van Telenet Fidea Lions om vanwege gezondheidsproblemen niet mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen. Het Superprestigeklassement wordt volgende week afgesloten in Middelkerke.

Overigens gaan er binnen het veldrijden stemmen om op het aantal crossen eens te evalueren. Met de wereldbeker, de Superprestige en het klassement om de DVV-trofee zijn er liefst drie wedstrijdenreeksen, waardoor de veldrijders de hele winter een bomvolle agenda hebben met niet zelden twee wedstrijden in één weekend.