Meppelink en Keizer struikelen in finale eerste ronde eredivisie

Beachvolleybal Redactie

Het zal even wennen zijn geweest; de wekker ging vroeg vanmorgen voor topbeachvolleybalster Madelein Meppelink. De Rhenense van geboorte moest samen met partner Sanne Keizer al om 05.24 bij zonsopkomst de openingswedstrijd van de eredivisie beach tour spelen. Ondanks dat het eerste punt naar de tegenstander ging, trokken ze met 21-15 en 21-11 aan het langste eind. Het paar denderde door en wist de finale te bereiken. Daar bleek Stam/Schoon echter te sterk.

Keizer en Meppelink, de Europees kampioenen van 2018, openden het toernooi op het hoofdveld tegen Ilona Lievaart en Serena van der Made. ‘Ik werd tijdens de wedstrijd nog een stukje wakkerder’, vertelde een lachende Madelein Meppelink (29) na hun overwinning. Partner Sanne Keizer gaf te kennen dat het al snel weer business as usual was. ‘Als het eenmaal weer loopt, komen de automatismen snel terug.’

Later werden ook Brecht Piersma en Desy Poiesz geklopt. In de daaropvolgende ronde versloegen ze op het hoofdveld de volleybaldames Marrit en Hester Jasper. In de halve finale rekende het duo in een spannende strijd af met Julia Wouters en Puk Stubbe. In de finale werd het als eerste geplaatste duo Sanne Keizer en Madelein Meppelink vervolgens verslagen door Katja Stam en Raïsa Schoon.

In de mannenfinale was het gelegenheidskoppel Stijn van Tilburg en Dirk Boehlé te sterk voor Ricardo Hofman en Erik Nijland.