Meppelink/Keizer groepshoofd tweede dag King of the Court

Beachvolleybal Redactie

Gisteren trad het team dat recent nog nationaal kampioen King of the Court werd, Sanne Keizer en Madelein Meppelink aan op het Jaarbeursplein in Utrecht. In poule D wisten ze zich overtuigend naar een eerste plek te spelen. Voor de Nederlands kampioenen Katja Stam en Raïsa Schoon viel het doek, zij zullen zich nu weer focussen op de DELA Eredivisie Beach die komende zondag zijn finale kent in het stadion van King of the Court. Via de achterdeur wist het team Brouwer/Meeuwsen alsnog de groepsfase te bereiken.

Aan het eind van de avond werden play-offs gespeeld om te bepalen welk team alsnog een plekje in het hoofdtoernooi verdiende. In deze fase wordt vijf minuten gespeeld in plaats van een kwartier, en nadien weet het team dat bovenaan staat zich verzekerd van deelname aan de groepsfase. In de allerlaatste ronde behaalden Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer vier punten, net zoals de Fransen. Aangezien het hoogste Nederlandse team van de ranking door mocht naar het hoofdtoernooi, was dat voldoende voor plaatsing.

 

 

Het hoofdtoernooi gaat vrijdag om 14.30 van start met drie sessies. Om 17.30 komen Keizer/Meppelink in actie, om 21.50 Brouwer/Meeuwsen.