Merijn Scheperkamp schaatst opnieuw persoonlijk record

Schaatsen Redactie

Merijn Scheperkamp ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend. De schaatser van SV Zeist reed vrijdagavond bij wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City opnieuw een persoonlijk record op de 500 meter. Op de supersnelle ijsbaan in Amerika kwam hij tot 34.48 seconden, bijna drietiende sneller dan zijn vorige toptijd (34.75). Hij eindigde als dertiende en was daarmee pas de vierde Nederlander. De kortste afstand werd gewonnen door Yamato Matsui (34.04).

Scheperkamp bewees met zijn tijd wel dat hij tot de Nederlandse top behoort. Want het verschil tussen de jongeling van Jumbo-Visma met de andere Nederlanders was gering. Hein Otterspeer was de beste met een nieuw persoonlijk record (34.36), terwijl Dai Dai N’tTab en Kai Verbij gelijk eindigden (34.47), slechts een honderdste sneller dan Scheperkamp. Overigens reed in de B-groep de Chinees Tingyu Gao de toptijd van de dag (33.96).

Bij de vrouwen reed Femke Kok een nieuw Nederlands record (37.01) en werd daarmee derde. De Amerikaanse Erin Jackson won in 36.80.