Met een beperking te paard

Aangepast sporten Paardensport Redactie Utrechtse Sportkrant

De Stichting Ariane de Ranitz dankt z’n naam uiteraard aan de oprichtster ervan. Zij was de vrouw van Coen de Ranitz, burgemeester van Utrecht in de periode 1948 – 1970. Op 16 april 1968 werd op initiatief van deze burgemeestersvrouw de ‘Stichting Paard- en Ponyrijden voor lichamelijk minder validen te Utrecht’ opgericht.

Anno 2016 maakt Stichting Ariane de Ranitz paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking: op een plezierige, verantwoorde en veilige wijze. Iedereen is welkom: van jong tot oud en de beperking kan variëren van moeite met bewegen tot problemen met begrijpen, gedrag of combinaties hiervan.

De instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd, hebben ruime ervaring met het lesgeven, maar hebben bovenal plezier in het contact met de ruiters. De stichting gebruikt aangepaste materialen: verschillende zadels, singels met handvaten, aparte teugels en
beugels. Er is een opstapperron zodat iedereen…

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.