‘Met pijn in het hart’ geen NK jeugd in Woerden

Veldrijden Redactie

‘Met pijn in ons wielerhart hebben we moeten besluiten de organisatie van het NK terug te geven aan de KNWU.’ Dat zegt WTC Woerden op haar website nadat de beslissing is gevallen om op 23 januari definitief geen NK veldrijden voor de jeugd te organiseren. De KNWU onderzoekt nog de mogelijkheid om de nationale titelstrijd door te schuiven naar februari. Eerder al was er een streep gezet door de internationale Nacht van Woerden.

Woerden is een echte wielerstad en ook de cyclocross wordt een warm hart toegedragen. Het NK voor senioren was al twee keer in Woerden. In 1998 won Richard Groenendaal voor Adrie van der Poel en in 2007 bleef Lars Boom dezelfde Groenendaal voor. De bedoeling was om in 2021 het NK voor de jeugd te organiseren. Er werd een speciale werkgroep in het leven geroepen, die te maken kreeg met de coronabeperkingen en uiteindelijk besloten heeft van het evenement af te zien. De belangrijkste redenen zijn het ontbreken van  ambiance omdat publiek niet is toegestaan, maar ook is er nog geen vergunning van de gemeente terwijl er ook nog geen toestemming is van de veiligheidsregio. Bijkomende risico’s zijn dat vrijwilligers mogelijk op het laatste moment afhaken vanwege het virus en WTC Woerden sponsoren niets kan bieden, terwijl de vereniging wel kosten maakt. De KNWU heeft begrip getoond voor het besluit.

Het NK voor senioren gaat vooralsnog wel door. Dat wordt op zaterdag 9 januari gehouden in Zaltbommel. Aanvankelijk wilde de organisatie er een driedaags evenement van maken, maar door het corona is er een beperkt programma.