Michel Vorm stopt loopbaan

Voetbal Hans van Echtelt

Michel Vorm, voormalig doelman van FC Utrecht, Swansea City en Tottenham, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij stopt met zijn voetballoopbaan. Hij begon als jeugdspeler bij JSV in Nieuwegein waarna Michel werd opgemerkt door scouts van FC Utrecht. Aanvankelijk was hij derde doelman achter Franck Grandel en Joost Terol maar na verloop van tijd wist Vorm de concurrentiestrijd in zijn voordeel te beslissen.

Zijn prestaties maakten zoveel indruk op de FC-fans dat hij aan het einde van het seizoen 2006/2007 de David di Tommaso-trofee kreeg als meest gewaardeerde speler in de selectie. Het logische sportieve gevolg was een transfer naar Engeland waar hij achtereenvolgens bij Swansea City en Tottenham Hotspur furore maakte.

Ook kwam Michel een aantal keren uit in Oranje en mocht ook invallen in de WK in Brazilië toen Nederland streek om de derde plek en coach Louis van Gaal hem een eervolle en lucratieve invalbeurt gunde. De nu 37-jarIge Vorm probeerde onlangs nog een nieuwe club te vinden, zo zou FC Utrecht hem gepolst hebben. Maar daar kwam het niet meer van.