Mijlpaaltjes in de viswinkel

Overig nieuws Wielrennen Veronique Rap

Alpe d’HuZes, Stelvio Challenge, Klimmen tegen MS of dichterbij huis de Zuiderzee Klassieker of de Home Ride. Ieder goed doel heeft tegenwoordig wel een eigen fietstocht. Je zou je bijna afvragen of er nog wel voldoende animo is voor al deze fietstochten voor het goede doel.

Toch is er een nieuw initiatief bijgekomen: Bunnik’s Ride. Met deze nieuwe toertocht wordt geld ingezameld voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Hoewel de inschrijving pas een maand open is, loopt deze al boven verwachting goed. Wat is het geheim van deze nieuwe toertocht?

Bunnik’s Ride is een initiatief van Chris de Graaf (36), eigenaar van viswinkel C-Vis in Bunnik. Hoewel je misschien niet direct een verband zou leggen tussen visverkopen en een toertocht organiseren, is dit verband er in Bunnik wel degelijk. De Graaf spreekt in zijn winkel namelijk veel mensen uit de omgeving en hij merkt dat wielrennen leeft. Toen de Tour de France in 2015 naar Utrecht kwam, ging het in zijn zaak zelfs nog meer over wielrennen dan normaal. Uit al dit enthousiasme ontstond het idee om zelf een toertocht te organiseren en ‘na afloop uit te komen in de winkel en een visje te bakken’, aldus De Graaf.

Hoewel hij een fervent fietser is deed De Graaf zelf nooit mee aan bijvoorbeeld Alpe d’HuZes, omdat dit gelijk valt met de eerste weken van het nieuwe haringseizoen. Wel fietste hij al veel toertochten.

Van een goed doel was in eerste instantie nog geen sprake. Vorig jaar werd echter de zoon van De Graaf geboren, die tien weken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) verbleef. In deze tijd werd naast het WKZ het Prinses Maxima Centrum gebouwd. Dit centrum is gespecialiseerd in kinderoncologie en wordt in het voorjaar van 2018 geopend. De Graaf kon de bouw van …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los