Milo Bos terug bij eerste team Handbal Houten

Handbal Redactie

Na drie seizoen bij Volendam gespeeld te hebben, is Milo Bos vanaf volgend seizoen weer actief voor The Dome/Handbal Houten. Afgelopen week werden de puntjes van de spelersovereenkomst op de i gezet. Bos, woonachtig in Odijk, is enthousiast om weer in het geelzwart van de Houtenaren uit te komen: ‘Ik heb het prima naar mijn zin gehad bij Volendam, ben daar zeker gegroeid als handballer en heb mogen ruiken aan het hoogste niveau, maar ik ben op zoek naar een nieuwe prikkel.'

‘Ook kijk ik uit naar de samenwerking met Freek Gielen die ik ken als een fanatieke trainer. Ik verwacht dat hij me nog beter kan maken, met name in de dekking hoop ik nog stappen te kunnen maken.’

Ook Gielen is te spreken over de komst van de linkeropbouwspeler: ‘De komst van Bos staat misschien wel symbool voor de koers van Houten: groeien naar een stabiele plek aan de top van het Nederlandse handbal, het liefst zoveel mogelijk met talenten uit de regio. Dat zal ook het Houtense publiek aanspreken en de handballiefhebber in de regio. Met zijn schot, power en tempowisselingen zal Milo daarnaast zeker van meerwaarde zijn voor het team.’
Bos, inmiddels 20 jaar en 1,94 meter lang, vindt het een meerwaarde dat Houten zich richt op de talenten uit de regio: ‘Het lijkt me leuk om in een jong en fris team te spelen. Ik verwacht dat daar zeker ook jongens bij zitten van mijn jaren bij de B- en A-jeugd van Houten. Wat dat betreft kom ik weer terug op ‘het oude nest’. Ik heb er echt zin in!’