Mischa Bredewold en Nienke Vinke naar EK op de weg

Wielrennen Redactie

Bij wielervereniging Eemland zal met argusogen naar het EK wielrennen op de weg gekeken worden. Twee pupillen van de Amersfoortse club, Mischa Bredewold uit Hoogland en Nienke Vinke uit Amersfoort, zijn opgenomen in de Nederlandse afvaardiging die van 8 tot en met 12 september in actie komt in Trentino. Ook Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten, Marijn van den Berg en Dylan van Baarle gaan hun geluk beproeven in Italië.

Van Dijk komt bij de vrouwenprofs behalve in de wegrace ook in actie op het onderdeel tijdrijden. Van Vleuten is de uittredend Europees kampioen en zal na haar gouden en zilveren medaille in Tokio graag haar titel willen prolongeren. Van Baarle is opgenomen in de profploeg voor de wegrace, Van den Berg rijdt mee bij de beloften. Dat doet ook Bredewold, maar dan bij de vrouwen. Vinke is geselecteerd voor de ploeg van de junior-vrouwen, Mackaij doet mee met de mixed relay.

 

De Nederlandse ploegen zijn als volgt:

Mannen profs

Wegwedstrijd: Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Ide Schelling, Sebastiaan Langeveld, Niki Terpstra, Koen Bouwman, Nick van de Lijke en Timo Roosen. Tijdrit: Julius van den Berg en Jos van Emden.

Mixed Relay: Jos van Emden, Koen Bouwman, Bauke Mollema, Demi Vollering, Amy Pieters en Floortje Mackaij.

 

Vrouwen profs

Wegwedstrijd: Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Amy Pieters, Demi Vollering en Marianne Vos.

Tijdrit: Ellen van Dijk en Riejanne Markus.

 

Beloften vrouwen

Wegwedstrijd: Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold, Amber van der Hulst, Lieke Nooijen, Silke Smulders en Lonneke Uneken.

Tijdrit: Shirin van Anrooij en Lieke Nooijen.

 

Beloften mannen

Wegwedstrijd: Marijn van den Berg, Tim van Dijke, Daan Hoole, Enzo Leijnse, Alex Molenaar en Rick Pluimers.

Tijdrit: Tim van Dijke en Daan Hoole.

 

Junioren mannen

Wegwedstrijd: Jelle Boonstra, Menno Huising, Jesse Kramer, Tijmen Graat, Joris Reinderink en Tibor del Grosso.

Tijdrit: Tibor del Grosso.

 

Junioren vrouwen

Wegwedstrijd: Maureen Arens, Mijntje Geurts, Anna van der Meiden, Rosita Reijnhout, Elise Uijen en Nienke Vinke.

Tijdrit: Elise Uijen en Anna van der Meiden.