Mischa Bredewold wint niet, wel smaakmaker in ‘Baloise’

Wielrennen Redactie

Mischa Bredewold heeft de vierdaagse Baloise Ladies Tour kleur gegeven, maar de eindoverwinning was te hoog gegrepen. Dat was zaterdagavond al wel duidelijk toen Lisa Klein voor de tweede maal een individuele race tegen de klok naar haar hand zette. Uiteindelijk eindigde de Hooglandse net naast het podium, ze werd vierde op 25 seconden van de Duitse winnares. Een knappe prestatie aangezien ze enkele jaren geleden ernstig geblesseerd was geraakt.

Bredewold (Parkhotel Valkenburg) was dus een van de smaakmakers van de koers die van Nederland (Utrecht) naar België ging. De zuiderburen bleven wel verstoken van een etappezege. Elke dag kon er gejuicht worden door een Duitse dan wel een Nederlandse renster. Lisa Klein won de proloog, Mischa Bredewold de eerste etappe, Charlotte Kool etappe 2A, Lisa Klein etappe 2B (tijdrit) en op de slotdag trok Lonneke Uneken aan het langste eind in de massasprint.

 

Giro Donne

In de Giro Donne waren de kaarten al na de tweede dag geschud, althans voor wat betreft het klassement. Anna van der Breggen was ongenaakbaar in de bergen en in de chronorace en won afgetekend. Het podium werd geheel bezet door rensters van SD Worx, Ashleigh Moolman eindigde als tweede en Demi Vollering als derde.

Toch was het een ook goed verblijf voor Team DSM in Italië. Lorena Wiebes boekte twee sprintzeges. Floortje Mackaij was de beste renster uit de regio met plaats 23, Ellen van Dijk (35) kan tevreden zijn met de zege van Trek-Segafredo in de ploegentijdrit en voor Wiebes (48) was haar debuut in de zwaarste ronde voor vrouwen sowieso geslaagd. De slotrit werd gewonnen door de Amerikaanse Coryn Rivera.