Mischa Bredewold wint slotrit, Lorena Wiebes eindklassement

Wielrennen Redactie

Mischa Bredewold heeft de slotrit van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. Na een levendige etappe wist de renster uit Hoogland vijf kilometer voor de finish te ontsnappen. Ze kreeg gezelschap van Eleonora Camilla Gasparrini en het duo hield in de slotfase stand. Bredewold was in de sprint de rapste. Als derde eindigde Lorena Wiebes die vanaf het begin een stempel op de Nederlandse etappekoers drukte en het eindklassement won.

Zondag reed het peloton in en rond Arnhem. Het was van meet af aan onrustig met tal van demarrages. Er ontstond een kopgroepje van vier met daarin Kirstie van Haaften uit De Meern en Eline van Rooijen uit Woerden. De vluchters werden teruggepakt maar door het hoge tempo brak het peloton in tweeën. Wiebes zat wel bij de voorste groep, maar ontbeerde steun van ploeggenoten. Anderen roken hun kans en de Mijdrechtse die eerder twee ritzeges had geboekt, moest knokken om te overleven. Er volgde weer een samensmelting en nu controleerde Team DSM de koers.

Totdat Bredewold het op haar heupen kreeg en een knappe zege boekte. De 22-jarige Hooglandse rijdt nu nog voor Parkhotel Valkenburg, maar zal volgend seizoen voor topploeg SD Worx uitkomen.