Misser van Kerk breekpunt tegen VVV

Voetbal Hans van Echtelt

“Terwijl wij op Vak P al juichend overeind sprongen, gebeurde het ongelooflijke. Gyrano Kerk miste een niet te missen kans voor open doel op 2-0 na de mooiste aanval van FC Utrecht uit de hele wedstrijd.” Journalist Hans van Echtelt schrijft over de wedstrijden van FC Utrecht, zoals ook over de wedstrijd tegen VVV vandaag.

“Doelman Lars Unnerstall stopte de besluiteloze inzet van de FC-aanvaller waardoor hij verzuimde zijn club te belonen voor het behoorlijke aanvalsspel van de eerste helft, bekroond met een fraaie treffer van dertig meter van de voet van Leon Guwara.

Die misser van Kerk bleek achteraf het breekpunt van de wedstrijd want FC Utrecht kwam na rust nooit meer toe aan het niveau van de eerste helft. De penalty die Urby Emanuelson vlak na rust in een scrimmage veroorzaakte, haalde het laatste restje zelfvertrouwen verder uit de FC-ploeg die daarvoor nog uitzicht leek te hebben op een comfortabele zege. Nu werd het 1-1 via Tino Susic vanaf elf meter waarna VVV, tot dan toe nauwelijks dreigende geweest, ineens greep op het gebeuren kreeg.

Na afloop verzuchtte menige toeschouwer dat FC Utrecht ook nog simpelweg had kunnen verliezen want de terugval van de ploeg was alarmerend en dus ook schrikbarend voor de technische leiding. Een thuiswedstrijd tegen ploegen van het kaliber VVV mogen eigenlijk geen puntverlies opleveren maar dat gebeurde toch. En David Jensen die weer onder de lat stond, kwam ook nog enkele keren – net als wij op Vak P – met de schrik vrij bij dreigende Limburgse uitvallen.

In het komend weekend wacht een nieuwe Limburgse opgave: de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Fortuna waarna op zondag 16 september de andere promovendus Emmen naar Galgenwaard komt, Dan kan Joris van Overeem beide keren van de partij zijn omdat de tuchtcommissie zijn schorsing tot slechts een duel heeft teruggebracht. Zijn inbreng kan de ploeg goed gebruiken omdat het elftal, afgezien van de verdienstelijk debuterende Othmane Boussaid, tegen VVV nog een weinig stabiele indruk achterliet. Vooral de opbouw van achteruit zal in de komende duels een stuk dynamischer moeten, want iedere opponent kan zich daar nu op instellen.”