Foto Huib van Putten

Geen speelgoed, maar echte sport

De vrijwilliger Varia Marina van Huissteden-Kaspers

Strijdbaar. Dat is het woord dat het beste past bij de 72-jarige Huib van Putten. Ogenschijnlijk is hij de rust zelve, de voorzitter van de Modelvliegclub Midden Nederland. Maar achter deze facade schuilt een man die ruim zes jaar met hart en ziel streed voor een plek voor de club, zíjn club.

Een plek waar men in alle rust en ruimte volop kan vliegen met de veelal geavanceerde zelfbouwvliegtuigen en -helikopters.

De rechter moest er aan te pas komen om de plek aan de Ringkade – in polder Rijnenburg – legaal aan te wijzen. En zelfs dat was niet voldoende. Pas nadat de Raad van State zich enkele weken geleden ten gunste van de club uitsprak, kon de opening volop gevierd worden.

Wie een bezoekje brengt aan de Ringkade denkt in de eerste instantie dat een aantal – veelal volwassen mannen – lekker aan het spelen is met een paar speelgoedvliegtuigjes. Niets mis mee toch? Er bestaan immers ook zoveel liefhebbers van treintjes. Maar om daar nu zoveel tijd in te steken? En is dat dan ook sport?

Bij Van Putten is een gevoelige snaar geraakt. Je ziet het aan de passie in zijn ogen. Geduldig legt hij uit dat het hier om een echte sport gaat. Net als bij alle andere sporten heb je recreanten maar ook toppers die opgaan voor het NK, EK en WK. En zulke toppers herbergt …

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.