Moeilijke tijden op Sportpark Bijleveld

Voetbal Redactie

Medio vorige week liet hoofdsponsor en teammanager Ron Stomp weten na vijf jaar te stoppen bij SCH ’44. Aftredend voorzitter John Bom betreurt het vertrek van Stomp. ‘Het is jammer dat we het niet met elkaar hebben kunnen oplossen.’ De Harmelense zondag tweedeklasser moet bovendien op zoek naar een nieuwe trainer.

René van der Kooij, die aan zijn derde seizoen bezig is, verruilt de club voor SO Soest. ‘We wensen René veel succes bij SO Soest, maar nog niet dit seizoen. We moeten namelijk nog twee keer tegen ze spelen’, staat op de site van SCH ’44 te lezen.

Van der Kooij blijft nog wel aan Sportpark Bijleveld betrokken bij de ontwikkeling en de uitvoering van het technisch beleidsplan. SCH ’44 verloor overigens zondag 20 januari van Kampong, dat betekende de derde achtereenvolgende nederlaag van de geel/zwarten die daarmee de aansluiting met de top hebben verloren.

Het Houtense FC Deltasports ’95, dat zaterdag 19 januari voor de vierde achtereenvolgende keer verloor en daardoor koploper FC De Bilt uit het oog verliest, kondigde eerder al de komst aan van trainer Herman Wallenburg. De voormalige speler en trainer van Hercules – tevens onder meer werkzaam geweest bij sv Houten, Zeewolde en VVIJ – volgt op Sportpark De Kruisboog Kevin Reinhard op die naar plaatsgenoot sv Houten overstapt. Wallenburg is momenteel aan zijn tweede seizoen bij de Hilversumse zaterdag derdeklasser Altius bezig. Die club zag Wallenburg graag blijven, maar de Houtenaar gaf dat zijn ambities elders liggen.