‘Moeizame zege’ van Bunnik op Aurora

Voetbal Hans van Echtelt

‘Wat een moeizame zege’ was de eerste reactie van teamleider Jan Doornebal in de bestuurskamer meteen na afloop van de derby tussen Bunnik en Aurora die in een 3-1-zege voor de thuisclub eindigde. De spijker op de kop want vijf minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter George Meier leek de 2-2 in de maak toen de bezoekers op de rand van het strafschopgebied via De Bruin voor een vrije trap mochten aanleggen.

De bal vloog rakelings langs het doel van de thuisclub die op dat moment met de schrik vrijkwam. Dat gebeurde ook in de beginperiode toen de snelle Jeffrey Renzenbrink twee keer gevaarlijk opdook voor het vijandelijke doel maar niet kon scoren. Dan deed Bunnik het beter, vlak voor rust werd doelman Tom Klever gepasseerd door een niet onhoudbaar lijkende vrije trap.

Na rust werd het 1-1 toen Aurora een penalty wegens hands mocht nemen die Renzenbrink onberispelijk benutte. Daarna nam Bunnik het initiatief in handen en konden de bezoekers nog maar weinig dreiging veroorzaken. Uiteindelijk werd dat beloond met twee treffers, van Niek Beunder en Thijs Boonen, meteen de eerste derby-zege voor Bunnik betekende na de 1-1 tegen Schalkwijk en de 3-2 nederlaag bij ’t Goy. In de verder sportieve derby viel nog een rode kaart voor Kevin van Haaren (twee keer geel) en kreeg ook Bunnik-trainer Edwin Bakker die eerder coach bij SVF was, geel wegens aanmerkingen op de leiding. Onder zonnige omstandigheden was veel publiek naar de Tolhuislaan gekomen.

 

Tussenstand

Lees hier meer over de opzet van de Kromme Rijncup, omgedoopt tot Hans van Echtelt Cup.

Tussenstand van deze competitie in een competitie:

RangordeClubDerby's gespeeldGewonnen derby'sGelijk gespeeldVerloren derby'sPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegenDoelsaldo
1't Goy22006624
2Bunnik31114651
3Odijk11003303
4Schalkwijk2011114-3
5Aurora1001013-2
6SVF1001003-3

 

Programma 

In week 42, de vijfde speelronde, worden er geen derby’s in de Kromme Rijnpoule gespeeld.

 

Poll

Op 30 oktober staan twee derby’s op het programma in de KNVB vierde klasse I, west 1 poule. Wie gaat deze speelronde goed doorkomen? Laat het hier (anoniem) weten: