Mogelijkheden basketbal BeNeLeague verder onderzocht

Basketball Redactie

De afgelopen drie maanden is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd om in seizoen 2021-2022 een BeNeLeague te organiseren onder leiding van de Dutch Basketball League en de Belgische Pro Basketball League. Profclubs, sponsors, partners en fans gaven unaniem aan de volgende stap te willen zetten. De start van deze competitie in september 2021 is daarmee dichterbij gekomen.

Op de website van de Dutch Basketball League valt te lezen dat er nu een aantal werkgroepen opgericht gaan worden die de belangrijkste aspecten van de samenwerking moeten behandelen op sportief, commercieel en financieel vlak. In het vierde kwartaal van 2020 wordt er door de clubs in beide landen definitief besloten.

Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League, laat via de site weten: ‘De DBL-clubs en het bestuur streven altijd naar een verbetering van de kwaliteit op sportief, commercieel en organisatorisch vlak. Ook de groei van het aantal clubs in de league is al jarenlang een wens van velen. We voorzien dat een gecombineerde competitie samen met de Belgische league in grote mate gaat bijdragen aan onze ambities. Tijdens de onderzoeksfase de afgelopen drie maanden is het geloof hierin bij alle betrokkenen alleen maar versterkt. We kijken met enthousiasme uit naar de vervolgstappen.’

 

Utrechtse clubs

In seizoen 2019-2020 was er geen Utrechtse deelname aan de Basketball League. De hoogst spelende Utrechtse mannenteams zijn Uball in de promotiedivisie, Red Stars uit Soest en S.B.U. uit Utrecht komen uit in de eerste divisie. De vrouwen van Utrecht Cangeroes komen wel uit in de hoogste regionen: hun eerste team speelt in de Women’s Basketball League en hun tweede team komt uit in de promotiedivisie.