Mooi afscheid lonkt voor Ayoub en Labyad

Voetbal Hans van Echtelt

Een mooi scenario ligt klaar voor Yassin Ayoub en Zakaria Labyad. Beide spelers dragen zaterdagavond voor het laatst het shirt van FC Utrecht. En dat uitgerekend in de beslissende partij van de nacompetitie tegen Vitesse. Na de 3-2 in Arnhem liggen er volop perspectieven voor de thuisclub om de klus in Galgenwaard af te maken.

Een nipte nederlaag brengt hetzelfde draaiboek als tegen Heerenveen: winnen met een kleine score is ook nu weer toereikend. ‘Het zal heet worden in Galgenwaard’ zo voorspelde aanvoerder Willem Jansen na het onnodige verlies in Arnhem. ‘We waren op deze avond al de bovenliggende partij en hadden vaker moeten scoren. Nu moeten we het maar afmaken in de tweede wedstrijd’. Overigens zal FC Utrecht het dan moeten doen zonder gewaardeerde krachten als Rico Strieder en Sean Klaiber die tegen onnodige gele kaarten opliepen en daarom geschorst zijn.

Het voetbalseizoen 2017-2018 krijgt dus een waardige apotheose. Op eigen veld Europees voetbal afdwingen is het mooiste dat een club als FC Utrecht kan overkomen. En zeker de twee spelers die op deze avond afscheid gaan nemen van het thuispubliek. Yassin Ayoub die naar Feyenoord vertrekt, kan nog een keer zijn trukendoos demonstreren. En de naar Ajax vertrekkende Zakaria Labyad hoopt ook dit keer de ploeg bij de hand te nemen zoals hij dat als invaller in Arnhem deed.

De supporters in Vak P prijzen zich gelukkig dat ze een spannend seizoen op deze manier mogen afronden. De nieuwe seizoenkaarten zijn al besteld en hopelijk kunnen ze ook gebruikt worden bij enkele Europese wedstrijden van hun favoriete ploeg. Maar eerst de afronding in een ongetwijfeld overvol Galgenwaard waar FC Utrecht moet proberen het kunststukje van vorig seizoen te herhalen. Vitesse zal zich niet gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden. De fans hebben er volop vertrouwen in.