Motocross in Rhenen rentree Herlings

Motorrijden Redactie

Jaarlijks wordt er op Hemelvaartsdag een groot internationaal motocross evenement georganiseerd op circuit Kwintelooijen, nabij Rhenen. Dit jaar besloot wereldkampioen in de MXGP Jeffrey Herlings uit Geldrop, Noord-Brabant, na een langdurige voetblessure de Dutch Masters of Motocross aan te grijpen voor zijn rentree. Hij eindigde als derde in het eindklassement.

De Fransman Romain Febvre werd eerste in de 500cc, Litouws motorcrosser Arminas Jasikonis nam de tweede plek in voor de 24-jarige Nederlander. Herlings won direct de eerste manche in Rhenen, waarna hij als vierde eindigde in de tweede. Dat leverde hem de laatste podiumplek in het eindklassement op. Aan de NOS liet hij weten: ‘Ik zie het als een training, een warming-up, de meeste mensen (met deze blessure, red.) zouden nu pas uit het gips komen, terwijl ik alweer aan het crossen ben.’

Het circuit Kwintelooijen kenmerkt zich door zijn enorme hoogteverschillen (60 meter) als een niet Nederlands circuit. Het heeft een semipermanente status en ligt in het natuurgebied Kwintelooijen. Meer foto’s van het evenement op onze Facebook site.

Foto: Rick Heres/Utrechtse Sportkrant