Mountain Network en Sportcentrum Olympos slaan de handen ineen

Sportklimmen Redactie

Sinds 11 mei mogen jeugdsporters tot 18 jaar onder strikte voorwaarden weer buiten gaan sporten. Mountain Network in Nieuwegein en het Utrechtse Sportcentrum Olympos hebben de koppen bij elkaar gestoken om het voor de jeugdklimmers van Mountain Network mogelijk te maken buiten te gaan sporten, zolang de binnenaccommodatie door de crisis nog gesloten moet blijven.

Dat kan nu bij klimmuur Kalymnos, aan de Upsalalaan in Utrecht. De hoogste klimwand in Midden-Nederland ​bestaat uit twee betonnen wanden waarvan de hoogste 30,8 meter meet. De hoge wand maakt halverwege een knik en heeft dan een 8 graden hellingshoek. De lage wand (14,2 m) staat in een hoek van 15 graden. De wanden zijn van beide kanten te beklimmen. Op Kalymnos worden ook de Nederlandse Kampioenschappen IJsklimmen georganiseerd.

Leopold Roessingh (Directeur Mountain Network): ‘Wij zijn erg blij en dankbaar dat we in deze moeilijke tijden voor onze organisatie en ‘klimmend Nederland’ tot een samenwerking gekomen zijn met Olympos en we onze jeugd nu kunnen laten klimmen op de buitenwand van het sportcentrum. De buitenwand geeft veel uitdaging en voldoende capaciteit om onze jeugdgroepen wekelijks de klimsport te laten beoefenen.  Als wij de deuren van ons klimcentrum in Nieuwegein weer kunnen openen, verwelkomen wij ook graag klimmers van Olympos.’

Cees Verhoef (Directeur Olympos): ‘We zijn blij weer wat sportieve activiteit te zien op ons sportcentrum. Op onze hockeyvelden is de jeugd van HC UNO weer actief en met deze samenwerking met Mountain Network (MN) kunnen we jonge klimmers helpen die normaal binnen klimmen, en nu op onze wand Kalymnos buiten aan de gang kunnen. We werken al  langer met MN samen. Ze  helpen ze ons met routes bouwen in de klimwand en met veiligheid. Leuk dat we nu MN kunnen helpen met hun jeugd. Ik denk dat dit een mooi voorbeeld is van de manier waarop de klimsport in de regio Utrecht samenwerkt om de sport in de breedte en in dit geval ook in de hoogte, beter op de kaart te zetten.’

 

Over de organisaties

Mountain Network heeft ruim 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport. De organisatie heeft zeven klim- en bouldercentra in Nederland en een outdoorlocatie in de Belgische Ardennen. Op deze locaties worden activiteiten, cursussen en groepsarrangementen georganiseerd. Mountain Network Nieuwegein is een hal met veel historie. Het klimcentrum is een van de eerste klimcentra van Nederland en architectonisch onderscheiden door de unieke vorm en lichtinval. De klimwanden zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer en zijn speels vormgegeven met hoeken, korte en lange stukken overhang.

Sportcentrum Olympos​ is het sportcentrum op het Utrecht Science Park voor studenten en medewerkers van het Science Park. Op de veelzijdige accommodatie met onder meer  buitenklimwand Kalymnos vinden de verschillende activiteiten uit het ruime sportaanbod van Olympos plaats. Het is tevens de thuisbasis van veel studentensportverenigingen. Daarnaast zijn de verschillende faciliteiten te huur en geschikt voor diverse (sport)activiteiten en evenementen. Olympos wordt geëxploiteerd door de Utrechtse Studentensport Stichting Mesa Cosa.