Multitalent Puck Pieterse (17) wil graag profrenster worden

Veldrijden Redactie

Als de tijd rijp is wil Puck Pieterse toetreden tot de rijen der wielerprofs. Dat zegt het 17-jarige multitalent uit Amersfoort in een openhartig interview met de Utrechtse Sportkrant. Pieterse, nu nog junior, maakt dit voorjaar een grote stap voorwaarts. Vanaf 1 maart rijdt ze voor Alpecin-Fenix, de ploeg van onder meer Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado.

Puck Pieterse behoort met name in het veldrijden en mountainbiken tot de internationale top in haar leeftijdscategorie. Ook op de weg kan ze goed mee maar haar liefde gaat buiten de winterperiode vooralsnog uit naar het ruige terrein van het mountainbiken. Afgelopen seizoen werd ze vijfde op het EK en zevende op het WK mountainbike bij de junior-vrouwen.

Pieterse zit op het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort en doet dit jaar eindexamen. Wanneer ze slaagt wil ze een deeltijdstudie gaan volgen in combinatie met het bedrijven van topsport. In november werd ze de allereerste Europees kampioen veldrijden bij de junior-vrouwen. Zaterdag 1 februari doet ze in dezelfde discipline een gooi naar de wereldtitel.

Een weerslag van het uitgebreide gesprek dat de Utrechtse Sportkrant met haar had verschijnt in de papieren editie van de krant. Die wordt vanaf dit weekeinde in heel midden Nederland verspreid op ruim 700 locaties.