Nationale bridgetitel broers Goor

Bridge Redactie

NDC Den Hommel in Utrecht was het decor van een heus Nederlands kampioenschap bridge voor de jeugd. De broers Sander en Ronald Goor uit Houten hadden al eens eerder in het nationaal denksportcentrum gespeeld en ze voelden zich dan ook als bijen in een tuin vol bloemen. Aan het eind van een fel bevochten strijd kwam de honing: de nationale titel bij de aspiranten.

De regio Utrecht blijkt een kweekvijver van bridgetalent. Meer jeugdige kaarters uit midden Nederland kregen de gouden medaille omgehangen. Zoals de zussen Lotte en Sarah de Wijs uit Doorn. De dochters van oud- wereldkampioen Simon de Wijs, met partner Bauke Muller de ruggengraat van het huidige open team van Nederland, werden kampioen bij de pupillen.

Zilver was bij de allerjongste jeugd voor Martijn Goor (Houten) en Wout Klarenbeek (Utrecht). Bij de junioren ging de titel naar Felix Leufkens uit Zeist, wiens vader Enri in een grijs verleden (1993) wereldkampioen werd. Hij speelde met Niels van Bijsterveldt.

De Utrechtse Esther Visser werd met Sandra Kolen tweede. Mette Lejeune uit Montfoort won met Pim Dupont een bronzen medaille bij de aspiranten.