Nederland verliest tweede cricket interland tegen Ierland

Cricket Redactie

Van 2 tot en met 7 juni staat Kampong in het teken van de cricket interland Nederland-Ierland. In die periode worden drie zogenaamde ODI's (One Day Internationals) gespeeld op het Utrechtse terrein. De eerste wedstrijd werd woensdag door Nederland gewonnen met één run. Vandaag moest een minder sterk ogend Nederland z'n meerdere erkennen in het Ierse team, dat daardoor vol vertrouwen de laatste wedstrijd op maandag tegemoet ziet.

Vandaag speelde de ploeg de tweede wedstrijd van deze ODI serie. De stand na de Nederlandse innings was 157 runs all out (49.2). De Ieren waren sterk in hun batting innings en kwamen na verlies van slechts twee wickets, na 43 overs aan de target van 158 runs.

Nederland plaatste zich in december 2017 voor deze internationale topcompetitie, waarin het uitkomt tegen de twaalf ‘grote’ cricketlanden. De start van deze CWC Super League werd door de coronapandemie een jaar uitgesteld. Alle andere landen hebben al enkele series achter de rug. Na deze opening tegen Ierland volgen in 2022 thuiswedstrijden tegen Engeland, Pakistan en de West-Indies. De ICC CWC Super League telt mee als kwalificatie voor het WK van 2023 in India.

 

Vuist

Nederland kon vandaag dus geen vuist maken tegen de sterke Ierse aanval. Bowlers Craig Young en Joshua Little pakten ieder vier wickets. Topscorer voor Nederland was Max O’ Dowd met 36 runs. Ierland haalde het winnende totaal van 158 gemakkelijk, met Captain Andrew Balbirnie als topscorer met 63 n.o. Bowler Little werd man of the match, omdat hij de top drie batsmen van Nederland uitbowlde.

De Nederlandse captain Pieter Seelaar reageerde achteraf: ‘Onze batting liep niet goed, we hadden gewoon beter moeten zijn. Onze best was vandaag niet goed genoeg.’ De 33-jarige aanvoerder laat weten dat zijn team er maandag weer moet staan: ‘We gaan nu eerst even relaxen en een stapje terug doen om de wedstrijd van vandaag te analyseren. Daar zullen we sterker uit komen.’

Score:
NED 157 a.o. (49.2 overs: M. O’Dowd 36; J. Little 4-39/10, C. Young 4-18/3.2)

IER 158/2 (43 overs: A. Balbirnie 63 n.o. P. Stirling 52)

Klik hier voor meer foto’s.

 

De wedstrijd is maandag vanaf 10.30 live op TV via Ziggo Sport of online via de stream op YouTube te volgen.