Nederland verliest zicht op Europese softbalfinale

Honkbal/Softbal Redactie

Afgelopen maandag startte het Koninkrijksteam op de EK softbal in Tsjechië. Na drie dagen staat het team op een enigszins teleurstellende zesde plek. Na een vlammende opening op het toernooi, waarmee Litouwen met 25-0 verslagen werd, de ruimste zege in jaren, werd achtereenvolgens verloren van Kroatië en Frankrijk, gewonnen van Israël maar ook verloren van Denemarken. Aangezien alleen de nummers een en twee zich plaatsen voor de finale, is die voor Nederland niet meer in zicht.

De openingswedstrijd werd tegen Litouwen gespeeld. De Nederlanders wisten met een ruime zege het enigszins onervaren land in te maken met 25-0. De tweede wedstrijd tegen Kroatië werd met 7-6 verloren en de daaropvolgende pot tegen Frankrijk ging het team opnieuw onderuit: 10-9. Oranje won vervolgens wel van Israël met 2-13, maar Denemarken was een stuk sterker met een 1-5 resultaat als gevolg.

Tijdens de EK staat tevens een ticket voor de wereldkampioenschappen op het spel, dat daarmee ook eigenlijk niet meer haalbaar lijkt voor het Koninkrijksteam.