Nederland wint met 6-0 van China in Pro League

Hockey Redactie

De Nederlandse hockeyvrouwen speelden woensdagavond op de velden van Kampong hun wedstrijd tegen China in de Pro League en wisten deze met 6-0 te winnen. Dit jaar wordt de eerste editie van de Pro League gespeeld, de nieuwe landencompetitie waaraan Nederland deelneemt. Deze internationale competitie komt onder andere in plaats van de Champions Trophy en de Hockey World League en is komend jaar een van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen.

SCHC-speelsters Caia van Maasakker maakte de openingstreffer, waarna de 1-1 van China werd afgekeurd. Van Maasakker schreef ook de 2-0 en 6-0 op haar naam. Haar teamgenoot Xan de Waard zorgde voor de 4-0.

(tekst loopt door onder de foto)

De Pro League is een internationale competitie waaraan negen van de beste landen ter wereld meedoen. Elk land speelt vanaf januari tot en met juni acht thuis- en acht uitwedstrijden. De beste vier teams plaatsen zich voor de Grand Final, die dit seizoen eind juni in het Wagener Stadion in Amsterdam wordt gespeeld.

Nederland staat met 12 punten momenteel op een derde plek en speelt de volgende ronde op 14 april tegen de Verenigde Staten.