Nederland wint spannende derde ODI

Cricket Redactie

Zojuist heeft het nationale cricket team de derde One Day International tegen Ierland gewonnen. De eerste wedstrijd werd vorige week woensdag tevens gewonnen, de tweede werd vrijdag verloren, waardoor Nederland met liefst twintig punten in de Cricket World Cup Super League (CWCSL) een zeer goede start heeft gemaakt. De spannende wedstrijd werd vandaag met vier wickets gewonnen van de Ieren. Sportpark Maarschalkerweerd, het thuis van Kampong Cricket, stond de afgelopen dagen in het teken van de internationale wedstrijden.

Oranje herpakte zich goed na de nederlaag in de tweede wedstrijd. De Ieren gingen na gewonnen toss batten, maar hun innings kwamen niet echt van de grond. Nederland pakte de Ierse top-order snel in en hield Ierland op 163 a.o. in 49.2 overs. Hoewel opener Stephan Myburgh (74 runs) de eindstreep niet haalde, legde hij wel de basis voor de Oranje-zege. Bij de start van de innings werd hij prima gesteund door Max O’Dowd (36). Tegen het einde werd het nog even benauwd door de snelle val van wickets, maar Logan van Beek sloeg de winnende runs in de 46ste over. Myburgh werd voor zijn topscore aangewezen als man van de  wedstrijd, Van Beek werd benoemd tot speler van de serie.

Nederland staat inmiddels op een negende plaats op de ICC Men’s Cricket World Cup Super League ranglijst, een plekje boven Ierland.

 

Uitslag:
Ierland:163 a.o. (49.2 overs: Harry Tector 58; Fred Klaassen 3-23/10, Logan van Beek 3-29/9.2
Nederland: 166/6 (45.5 overs): Stephan Myburgh 74, Max O’Dowd 36; Simi Singh 3-29/9.5