Nederland wint Three Nations Cup

Floorball Willem van der Steeg

Het Nederlands vrouwenteam floorball heeft de Three Nations Cup op haar naam weten te schrijven. In het weekend van 10 en 11 november waren zij in het Italiaanse Dolo te sterk voor het thuisland (6-5 winst) en werd Oostenrijk met 2-0 verslagen. Oranje had maar liefst zeven speelsters van UFC Utrecht in de gelederen.

De Utrechtse Floorball Club vaardigde Inge van Dasselaar, Tess Ruger, Nonne Hodes, Nina van Mastrigt, Ditte Moejes, Loena van Rooijen en Inge Tensen af voor het toernooi.

Inge van Dasselaar: ‘We zaten in Dolo, slechts 45 minuten van Venetië, dat was dus ook wel super tof. Voor mij was het extra leuk, omdat ik ook mijn officiële debuut maakte. Tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk ging het scoren moeizaam, dat lukte pas in de derde periode. Daarna was er niks meer aan de hand. Dezelfde dag speelden we ook tegen Italië. In het begin renden we als kippen zonder kop rond en gingen teveel mee in het spel van de Italianen. Door de eerdere wedstrijd waren we nog wat vermoeid en Italië probeerde daarvan te profiteren door vroeg druk te zetten. In de tweede en derde periode begon het bij ons echter te lopen en bogen we de achterstand om in winst. Dit toernooi stond in het kader van de WK kwalificatie, dat is ons uiteindelijke doel. In februari spelen we in Trencin, Slowakije, het WK kwalificatietoernooi. We spelen dan tegen Letland, Slowakije en Hongarije. De nummers 1 en 2 uit de poule en de 2 beste nummers 3 gaan uiteindelijk naar het WK in Neuchâtel, Zwitserland, wat in december 2019 wordt gehouden.’

Floorball wordt gespeeld door vijf veldspelers en een keeper en laat zich omschrijven als een mengeling van ijshockey en zaalhockey. Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden, waar het na voetbal de grootste sport is. Ook in landen als Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten.

 

Zie ook https://www.facebook.com/pg/FloorballBLK/videos/?ref=page_internal