Nederlands bridgeteam met Simon de Wijs door naar kwartfinale WK

Bridge Redactie

Het Nederlands bridgeteam heeft overtuigend de kwartfinales bereikt van het WK voor landenteams in Italië. TeamNL Bridge Open, zoals de officiële benaming luidt, eindigde als tweede in de zogeheten round robin. De eerste acht landen gaan door naar de knock out-fase. Bij Nederland speelt Simon de Wijs uit Doorn. Met zijn vaste partner Bauke Muller vormt hij de ruggengraat van oranje, dat op het vorige WK drie jaar geleden in Wuhan zilver veroverde.

Nederland kwam tot een puntentotaal van 307.38 uit 23 wedstrijden. Zwitserland deed het nog een fractie beter. In dat team spelen ook de Nederlanders Sjoert Brink en Bas Drijver. TeamNL nestelde zich van meet af aan bij de eerste landen en speelde enkele hele sterke partijen. Zoals tegen USA-1, waar de WK-debutanten Joris van Lankveld en Berend van den Bos ‘s avonds in het restaurant ongetwijfeld met veel genoegen op terug zullen hebben gekeken. Een rampzalige zitting tegen Nieuw-Zeeland (20-0 verlies) had geen gevolgen, kwalificatie kwam nooit echt in gevaar. Het derde Nederlandse paar is  Ricco van Prooijen-Louk Verhees.

De Nederlandse senioren en het gemengd team werden uitgeschakeld. Maandag wordt het WK in het Italiaanse Salsomaggiore voortgezet  met de eerste drie zittingen, van in totaal zes, van de kwartfinale.


De laatste nieuwsberichten: