Nederlands klimkampioenschap in Utrecht

Sportklimmen Redactie

Op zaterdagavond 24 november organiseert de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) het Petzl NK Lead 2018 in Utrecht. Tien vrouwen en elf mannen strijden om de Nederlandse titel in het Leadklimmen. Het belooft een spannende strijd te worden tussen oudgedienden en de steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers.

Het klim- en bouldercentrum Neoliet in Utrecht is het decor waar de 21 deelnemers richting de top klimmen om de overwinning binnen te slepen. Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, waarop de klimsport voor het eerst onderdeel is, zijn ze tot de tanden gemotiveerd om zichzelf in de picture te klimmen. Bekijk hier het programma en de deelnemers.

De klimmers hebben 6 minuten om een zeer moeilijke route tot een hoogte van ongeveer 20 meter uit te klimmen. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Routebouwer Ulf Lennertz schroeft de grepen in de wand, die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft een spectaculair gezicht te worden.

Voor het vijfde jaar op rij wordt de ontknoping van de nationale klimcompetitie via de livestream uitgezonden, zodat ook de thuisblijvers van het evenement, de sporters en de routes kunnen genieten!